Ovdje možete naći različite materijale s potpisom udruge kako si? – radne listiće, letke i slično.

 

Prvi je u nizu radni listić Provjeri kako si… koji vam može poslužiti za inventuru osjećaja i introspekciju. Pomoću ovog listića razmislite o tome kako se osjećate te postoji li nešto u vašoj okolini ili vama samima što vam izaziva neugodu. Potičemo vas da redovito provjeravate kako ste i budete iskreni sami prema sebi – to će vam omogućiti da na vrijeme primijetite ako nešto nije u redu i potražite podršku.

 

2020. godina u Hrvatskoj je bila obilježena seizmičkom aktivnošću koja je uznemirila velik broj ljudi. Letak o psihološkoj prvoj pomoći nakon potresa možete preuzeti ovdje. Druge materijale i članke o potresu možete pronaći na stranici potres.

 

U članku o terapiji prihvaćanjem i posvećenosti (engl. Acceptance and Commitment Therapy) pisali smo o psihološkoj fleksibilnosti i njenom doprinosu psihičkom zdravlju. ACT terapija temelji se na prihvaćanju neugodnih doživljaja i emocija te razmišljanju o teškoćama na nov i kreativan način. Tehnike iz članka možete isprobati pomoću ACT radnih listića.

       

 

U članku o kognitivnim distorzijama pisali smo o tome kako svoje misli možemo instinktivno smatrati istinitima, unatoč tome što su podložne različitim iskrivljenjima. Emocije koje nam naše misli izazivaju često doživljavamo kao dokaz da su one istinite, zbog čega je korisno zapitati se o tome koliko su naše negativne misli realne. Istinitost svojih misli možete provjeriti pomoću radnog listića Rad na negativnim mislima.

 

U našim člancima možete pronaći neke upitnike pomoću kojih možete bolje upoznati sebe i steći neke nove uvide koji vam mogu pomoći da bolje razumijete svoje razmišljanje, doživljavanje i ponašanje.

Također smo napisali brojne članke u kojima možete pronaći korisne savjete, tehnike i smjernice za rad na sebi u različitim područjima.