E-savjetovanje je usluga besplatnog i anonimnog savjetovanja putem e-maila koju nudimo – podijeliti sa stručnom osobom svoje misli i brige pisanim putem može biti dobar prvi korak pri traženju psihološke pomoći i podrške. U tom smislu, e-savjetovanje je kao psihološki flaster: ono pruža informacije, toplinu, razumijevanje te neke smjernice i tehnike za nošenje s poteškoćama koje doživljavate, no ono nije zamjena za psihoterapiju ni susrete sa stručnjakom psihičkog zdravlja uživo. Kao što i samo ime nalaže, e-savjetovanje je forma savjetovanja te kao takvo podrazumijeva uspostavljanje odnosa povjerenja te educiranje i psihološku podršku, no za razliku od psihoterapije, kraćeg je trajanja i fokusira se na rješavanje jedne ili nekoliko trenutnih poteškoća koje ometaju svakodnevno funkcioniranje pojedinca. Savjetovanje može pružiti korisne uvide i alate za nošenje s teškoćama koje su kratkotrajne, trenutne ili vezane za neposredne životne događaje ili promjene, dok je psihoterapija u pravilu duži proces koji nudi dublju analizu postojećih teškoća, njihovih uzroka i mogućih načina preoblikovanja ponašanja, pritom uzimajući u obzir i prošlost i sadašnjost. Ako se u posljednje vrijeme osjećate potišteno, tjeskobno ili pod stresom, ako vas opterećuju neugodne emocije i doživljaji te poteškoće u nošenju s njima te ako ste primijetili da vam to narušava zdravlje i dobrobit i voljeli biste o tome razgovarati sa stručnom osobom, ali niste sigurni koje korake poduzeti ili trenutno još niste spremni za susret uživo, naše e-savjetovalište može biti odgovarajuća početna stanica za vas.

Naše e-savjetovalište otvoreno je radnim danima (pon-pet) od 9 do 18 sati, a proces e-savjetovanja teče ovako:

  • Vi nam se javite na [email protected] i podijelite s nama svoju priču u onoj mjeri u kojoj vam je to ugodno – sve informacije koje želite podijeliti i smatrate važnima kako bismo vas što bolje razumjeli su dobrodošle i sve nam pomažu da steknemo jasniji uvid u vašu situaciju i time vam damo što korisnije smjernice.
  • Vaš se upit dodjeljuje prvom slobodnom savjetovatelju koji vam se u najkraćem mogućem roku javlja povratno s dodatnim pitanjima, a ako u trenutku vašeg javljanja nemamo dostupnih savjetovatelja o tome ćete biti obaviješteni te će vaš upit biti dodijeljen čim savjetovatelj postane dostupan.
  • Savjetodavni odgovor na vaš upit stiže u roku od sedam radnih dana od prvog povratnog javljanja vašeg savjetovatelja.

Svi naši odgovori provjereni su od strane iskusnih savjetovatelja kako bismo osigurali da je odgovor koji vam šaljemo najbolja moguća verzija odgovora.

Komunikacija putem e-maila nije ograničena na jedan upit i jedan odgovor, no važno nam je napomenuti da e-savjetovanje ima svoja ograničenja i da nam je bitno usmjeriti vas na traženje najkvalitetnije opcije podrške za vas – mi smo tu kako bismo vas saslušali i pružili vam pomoć, no u određenom trenutku korisno je razmotriti bi li vam više dobrobiti donijelo otići psihoterapeutu.