Bok, kako si?

Mi smo neprofitna organizacija nastala s ciljem pružanja potpore javnosti u razdoblju pandemije i nakon potresa u Hrvatskoj. Mladi smo psiholozi, a mentorica nam je prof. dr. sc. Nataša Jokić-Begić. Prepoznali smo da će pandemija i prirodne katastrofe izazvati različite psihosocijalne fenomene koji će imati utjecaj na psihičko zdravlje te smo odlučili široj populaciji ponuditi psihološku pomoć i podršku dostupnu u okrilju vlastitog doma.

Pružajući usluge psihološkog savjetovanja unaprjeđujemo psihičko zdravlje i kvalitetu života svojih korisnika te populariziramo psihologiju u našem društvu. Cilj nam je educirati i osnažiti korisnike te im povećati kompetencije za nošenje sa svakodnevnim izazovima. To činimo putem psihoedukativnih članaka i objava na društvenim mrežama te savjetovanja e-mailom, a naši korisnici kontinuirano dobivaju personaliziranu psihološku podršku, informacije i praktične smjernice.

Primijetili smo da postoji manjak lako dostupne psihološke podrške, zbog čega bismo voljeli razvijati i širiti svoje djelovanje – ali za to trebamo vašu pomoć.

Nakon gotovo četiri godine postojanja imamo:

0
psihoedukativnih članaka
0
objava na društvenim mrežama
0
pratitelja
0
podcast/video
0
sudionika/gledatelja webinara
0
sudionika/gledatelja kriznih webinara
0
ispunjenih upitnika
0
klijenata e-savjetovanja
0
savjetodavnih e-mailova

Sve smo ovo postigli u potpunosti volonterski, uz velikodušnu podršku naše mentorice, matičnog fakulteta i vanjskih suradnika kojima smo beskrajno zahvalni.

Neizmjerno cijenimo i sve naše pratitelje i korisnike koji nas kontinuirano podržavaju, daju nam vrijedne povratne informacije i inspiriraju nas da rastemo dalje kako bismo vam bili što korisniji izvor informacija i podrške.

Ipak, za taj nam je rast potrebno više od truda i ljubavi koju naši članovi, suradnici i podržavatelji svakodnevno ulažu u ovaj projekt već mjesecima. Neke se stvari ipak moraju platiti novcem.

Financijska nam podrška treba jer:

Želimo ostati dostupni svojim korisnicima – naša je misija biti univerzalno dostupan izvor psihološke podrške i znanja, i s tom vrijednosti na umu cijeli smo ovaj projekt do nedavno odrađivali volonterski. To nažalost više nije moguće, stoga materijalnu podršku moramo tražiti iz drugih izvora: javljamo se potencijalnim donatorima i apliciramo na različite projekte, a jedan od izvora financiranja možete biti i vi, ako to želite. Ljepota crowdfundinga je u tome što svaki iznos vrijedi – svaka vaša kuna nam pomaže. Ako vam se sviđa ono što radimo i ako nas želite dodatno podržati u tome, odvojite simbolični iznos podrške ili podijelite ovaj poziv sa svojim poznanicima.

Želimo omogućiti stručna usavršavanja i supervizije za savjetovatelje – kontinuirano dobivamo upite raznolikih tematika, od kojih mnogi zahtijevaju dodatna, specifična znanja i vještine, a time predstavljaju izazov i za naše savjetovatelje. Kvaliteta i energija stručnjaka psihičkog zdravlja direktno je povezana s kvalitetom edukacije koju dobivaju, kao i sa supervizijama koje im pomažu u nošenju s iskustvima klijenata te, u nekim slučajevima, sa sekundarnom traumatizacijom. Stoga nam je važno da svojim volonterima osiguramo stručno usavršavanje i podršku.

više o savjetovanju

Želimo organizirati projekte i javne događaje – jako smo ponosni što smo već počeli s ostvarivanjem ovog cilja: sudjelovali smo u organizaciji Košarkaškog turnira Kako si?, pokrenuli smo projekt pod nazivom Psihošetnje, a osmislili smo i Malu školu psihičkog zdravlja, serijal radionica usmjeren na psihičko zdravlje tinejdžera – i ne planiramo stati tu: u pripremi su još neki uzbudljivi projekti. Želimo se u svom radu dodatno educirati te imati prilike posvetiti se različitim ugroženim skupinama.

više o projektima

Pozivamo vas da donirate udruzi kako si?

PODACI ZA NALOG ZA UPLATU:

Primatelj: Udruga kako si?, Domobranska 21, 10 000 Zagreb

Uplatitelj: Vaše puno ime i prezime

Adresa uplatitelja: Vaša adresa

Svrha uplate: “Donacija.”

IBAN: HR1523600001102880206

​Poziv na broj: 00 – 5555

Ako koristite aplikaciju Keks Pay, možete donirati putem ovog linka ili putem QR koda:

Ako ste zainteresirani za dugoročnu i uzajamnu suradnju, pozivamo vas da nam se obratite na e-mail adresu [email protected]. Otvoreni smo za razne suradnje i veselimo se vašim pitanjima i budućim projektima koje možemo stvoriti skupa. Možda upravo vi postanete naš prvi navijač za psihičko zdravlje, borac za psihičko zdravlje ili šampion psihičkog zdravlja.

Više o tome što sve možete dobiti ako nas podržite možete pročitati u brošuri za sponzore i suradnju.