Bok, kako ste?

Kao što vjerojatno već znate, mi smo neprofitna organizacija nastala s ciljem pružanja potpore široj populaciji u razdoblju globalne pandemije i potresa u Republici Hrvatskoj. Psiholozi smo i studenti psihologije s Filozofskog fakulteta u Zagrebu, a mentorica nam je prof. dr. sc. Nataša Jokić-Begić. Prepoznali smo da će pandemija i prirodne katastrofe izazvati različite psihosocijalne fenomene koji će imati utjecaj na psihičko zdravlje te smo odlučili široj populaciji ponuditi psihološku pomoć i podršku dostupnu u okrilju vlastitog doma. Pružajući usluge psihološkog savjetovanja unaprjeđujemo psihičko zdravlje i kvalitetu života svojih korisnika te populariziramo psihologiju u našem društvu. Cilj nam je educirati i osnažiti korisnike te im povećati kompetencije za nošenje sa svakodnevnim izazovima. To činimo putem psihoedukativnih članaka i objava na društvenim mrežama te savjetovanja e-mailom, a naši korisnici kontinuirano dobivaju personaliziranu psihološku podršku, informacije i praktične smjernice. Poteškoće uzrokovane širokim implikacijama nedavnih događaja ogledale su se u upitima za e-savjetovanje, ali susreli smo se i s teškoćama izvan okvira trenutne situacije. Primijetili smo da postoji manjak lako dostupne psihološke podrške, zbog čega bismo voljeli razvijati i širiti svoje djelovanje – ali trebamo vašu pomoć.

 

POZIVAMO VAS DA DONIRATE UDRUZI KAKO SI?

 

Prilikom ispunjavanja naloga za uplatu molimo navedite sljedeće podatke:

Primatelj: Udruga kako si?, Domobranska 21, 10 000 Zagreb

Uplatitelj: Vaše puno ime i prezime

Adresa uplatitelja: Vaša adresa

Svrha uplate: “Donacija.”

IBAN: HR1523600001102880206

​Poziv na broj: 00 – 5555

 

Oni koji se koriste aplikacijom Keks Pay mogu donirati putem linka KEKS PAY ili putem QR koda:

 

Ako ste zainteresirani za uzajamnu i dugoročnu suradnju, molimo vas da nastavite čitati.

 


 

U godinu dana postojanja:

 • napisali smo preko 100 psihoedukativnih članaka
 • objavili smo preko 500 objava na društvenim mrežama
 • skupili smo preko 10 000 pratitelja
 • snimili smo preko 20 podcastova i videa
 • održali smo dva ciklusa webinara za stručnjake psihičkog zdravlja i širu javnost, s ukupno preko 3000 sudionika i/ili gledatelja
 • održali smo dva webinara namijenjena pomagačkim stručnjacima i široj javnosti nakon potresa u Sisačko-moslavačkoj županiji, s ukupno preko 16 000 sudionika i/ili gledatelja
 • razvili smo prvu online verziju upitnika koji ispituje simptome depresivnosti, anksioznosti i stresa na hrvatskom jeziku
  • upitnik je besplatan, korisnicima odmah pruža povratnu informaciju i ispunjen je preko 1000 puta
 • pokrenuli smo e-savjetovalište u koje nam se javilo preko 300 ljudi i napisali preko 350 savjetodavnih e-mailova

Sve smo ovo postigli u potpunosti volonterski, uz velikodušnu podršku naše mentorice, matičnog fakulteta i vanjskih suradnika kojima smo beskrajno zahvalni. Neizmjerno cijenimo i sve naše pratitelje i korisnike koji nas kontinuirano podržavaju, daju nam vrijedne povratne informacije i inspiriraju nas da rastemo dalje kako bismo vam bili što korisniji izvor informacija i podrške.

Ipak, za taj nam je rast potrebno više od truda i ljubavi koju naši članovi, suradnici i podržavatelji svakodnevno ulažu u ovaj projekt već mjesecima. Neke se stvari ipak moraju platiti novcem. Financijska nam podrška treba jer:

 • Želimo ostati dostupni svojim korisnicimanaša je misija biti univerzalno dostupan izvor psihološke podrške i znanja, i s tom vrijednosti na umu cijeli smo ovaj projekt do sada odrađivali volonterski. To nažalost više nije moguće, stoga materijalnu podršku moramo tražiti iz drugih izvora: javljamo se potencijalnim donatorima i apliciramo na različite projekte, a jedan od izvora financiranja možete biti i vi, ako to želite. Ljepota crowdfundinga je u tome što svaki iznos vrijedi – svaka vaša kuna nam pomaže. Ako vam se sviđa ono što radimo i ako nas želite dodatno podržati u tome, odvojite simbolični iznos podrške ili podijelite ovaj poziv sa svojim poznanicima.
 • Želimo omogućiti stručna usavršavanja i supervizije za savjetovatelje – kontinuirano dobivamo upite raznolikih tematika, od kojih mnogi zahtijevaju dodatna, specifična znanja i vještine, a time predstavljaju izazov i za naše savjetovatelje. Kvaliteta i energija stručnjaka psihičkog zdravlja direktno je povezana s kvalitetom edukacije koju dobivaju, kao i sa supervizijama koje im pomažu u nošenju s iskustvima klijenata te, u nekim slučajevima, sa sekundarnom traumatizacijom. Stoga nam je važno da svojim volonterima osiguramo stručno usavršavanje i podršku.
 • Organizaciju projekata i javnih događaja – jako smo ponosni što smo već počeli s ostvarivanjem ovog cilja: sudjelovali smo u organizaciji Košarkaškog turnira Kako si?, pokrenuli smo projekt pod nazivom Psihošetnje, a osmislili smo i Malu školu psihičkog zdravlja, serijal radionica usmjeren na psihičko zdravlje tinejdžera – i ne planiramo stati tu: u pripremi su još neki uzbudljivi projekti. Želimo se u svom radu dodatno educirati te imati prilike posvetiti se različitim ugroženim skupinama.

Kako bismo nastavili sa svojim djelovanjem, trebamo vašu podršku.

DONIRAJTE UDRUZI KAKO SI?

 


 

Za sva dodatna pitanja pozivamo vas da nam se obratite na [email protected]. Otvoreni smo za razne suradnje i veselimo se vašim pitanjima i budućim projektima koje možemo stvoriti skupa.

Pomogli ste da pomognemo nekome.

 

 

Ako ste zainteresirani za dugoročnu i uzajamnu suradnju, pozivamo vas da nam se obratite na e-mail adresu [email protected]. Možda upravo vi postanete naš prvi navijač za psihičko zdravlje, borac za psihičko zdravlje ili šampion psihičkog zdravlja. Više o tome što sve možete dobiti ako nas podržite možete pročitati u brošuri za sponzore i suradnju.