Izdali smo knjigu!

U suradnji sa Sandorfom posložili smo dio svojih znanja i sadržaja koje smo do sada stvorili u svoju (prvu) knjigu: kako si? Znanstveno utemeljene lekcije kako sustavno raditi na psihološkoj dobrobiti, koju su priredili prof. dr. sc. Nataša Jokić Begić, mag. psych. Tina Rukavina i mag. psych. Sandro Krašić – članovi i osnivači udruge kako si?. Na gotovo 300 stranica teksta obrađeno je preko 50 tema povezanih sa psihičkim zdravljem, s mnoštvom korisnih savjeta i tehnika za rad. U knjizi smo pokušali objasniti što nam se događa u umu i tijelu kad nas sustignu nevolje te dati znanstveno provjerene informacije i korisne smjernice za nošenje s različitim aspektima života.

Knjigu su recenzirale prof. dr. sc. Meri Tadinac i prof. dr. sc. Anita Vulić-Prtorić, a uredio ju je Darko Milošić.

Riječ priređivača:

U ovoj smo knjizi okupili tekstove koji su bili namijenjeni održavanju psihičkog zdravlja u kriznoj situaciji. Međutim, u kolekciji se nalazi široki spektar tema koji će vam omogućiti da u različitim životnim situacijama naučite nešto novo o sebi, bolje razumijete svoje ponašanje i usmjerite se ka djelovanju koje je za vas korisno. Ovu knjigu možete tretirati kao malu riznicu smjernica kojoj se možete okrenuti kada niste sigurni kako prebroditi teško razdoblje, kada imate potrebu bolje izraziti svoje doživljaje ili jednostavno – kada želite još malo narasti.

Iz predgovora:

Od 2020. godine život nas svakim danom uči da je nepredvidljiv i neukrotiv, a da je najviše što možemo učiniti za sebe razvijati vještine prilagodbe. A to znači naučiti raspoznati stvarne od hipotetskih opasnosti, razviti vjeru u sebe, njegovati dobre odnose, upravljati svojim vremenom, prihvatiti neugodne emocije, biti usmjeren ka vlastitim ciljevima i živjeti život vrijedan življenja.

Ova je knjiga pomoć i podrška koja nam je ponekad potrebna – vodič koji obuhvaća mnoge aspekte zaista kompleksnog ljudskog postojanja – koje je kompleksno i u „mirnodopskim“ vremenima, a toliko kompleksnije u ovim još težim – i koji daje znanje, toplinu, podršku i možda najvažnije – konkretne smjernice kako napraviti maleni korak da vam bude bolje.

Poruke koje kako si? ovom knjigom šalje su: nisi sam/a u tome što doživljavaš, mnogi se nose sa sličnim iskustvima i doživljajima i svaki korak koji napraviš za svoju dobrobit je važan, vrijedan – nakuplja se i čini razliku za tebe: ovo ovdje je lepeza svega što možeš napraviti, po svojim željama, da ti bude bolje.

Želimo ohrabriti, ojačati i potaknuti na traženje pomoći – i imati maleni vodič prve pomoći za kada zagusti.

Promocija knjige održana je 7. listopada 2022. u prostorima Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Jako nas je razveselio neočekivano veliki odaziv (morali smo se preseliti u veću dvoranu!) i bilo nam je veliko zadovoljstvo upoznati vas i popričati s vama uživo. Neizmjerno smo zahvalni na podršci koju nam kontinuirano pružate i zahvaljujemo svima koji su uspjeli doći na promociju i podijeliti s nama ovo iskustvo.

Više fotografija s promocije možete pogledati na našem Facebooku.

Knjiga je dostupna u knjižarama i online, a za sva pitanja oko prodaje možete se obratiti našem izdavaču.