Udruga kako si? je neprofitna organizacija nastala u razdoblju pandemije i nakon potresa u Hrvatskoj s ciljem pružanja potpore široj populaciji. Prepoznali smo da će pandemija i prirodne katastrofe na različite načine utjecati na psihičko zdravlje građana te smo odlučili široj populaciji ponuditi psihološku pomoć i podršku dostupnu u okrilju vlastitog doma. Pružajući usluge psihološkog savjetovanja i psihoedukacije unaprjeđujemo psihičko zdravlje i kvalitetu života svojih čitatelja i korisnika, smanjujemo stigmatizaciju psihičkih smetnji te populariziramo psihologiju u društvu. U dosadašnjem smo radu primijetili da postoji manjak lako dostupne psihološke podrške, zbog čega planiramo razvijati i širiti svoje djelovanje.

Udrugu čine mladi psiholozi pod vodstvom profesorice i mentorice dr. sc. Nataše Jokić-Begić. Svojim entuzijazmom, optimizmom, znanjem i vještinama zajednički stvaramo pristupačno i sigurno okruženje za sve one koji osjećaju da im je potrebna podrška. Cilj nam je educirati i osnažiti javnost te joj povećati kompetencije za nošenje sa svakodnevnim izazovima, kako za vrijeme pandemije, tako i nakon nje.

Uz podršku mentorice surađujemo s različitim institucijama, vanjskim suradnicima te udrugama i tvrtkama kojima smo zahvalni na dosadašnjoj suradnji. Vrijedne povratne informacije i inspiraciju dobivamo od svojih pratitelja, čitatelja i korisnika koji nas potiču da rastemo dalje kako bismo im bili što korisniji izvor informacija i podrške. Razvijamo se u različitim smjerovima, ali uvijek s istom misli vodiljom: stručno, pouzdano i pristupačno pružanje psihološke podrške.

Uz to što pitamo kako ste, tu smo kako bismo došli zajedno do odgovora.

Naše su glavne aktivnosti:

  • Psihoedukacija – pišemo edukativne web članke i objave na društvenim mrežama, s korisnim i primjenjivim savjetima za održavanje psihičkog zdravlja.
  • Savjetovanje – psihološko savjetovanje putem kojega možete dobiti stručnu i personaliziranu podršku. Možete biti sigurni da će se vaša privatnost najstrože poštovati.
  • Organizacija javnih događanja, projekata i radionica u svrhu očuvanja psihičkog zdravlja.
  • Popularizacija psihologije u društvu.
Naše usluge
Naši tekstovi
Više o savjetovanju