Udruga kako si? je neprofitna organizacija nastala u razdoblju pandemije i potresa u Republici Hrvatskoj s ciljem pružanja potpore široj populaciji. Prepoznali smo da će pandemija i prirodne katastrofe na različite načine utjecati na psihičko zdravlje te smo odlučili široj populaciji ponuditi psihološku pomoć i podršku dostupnu u okrilju vlastitog doma. Pružajući usluge psihološkog e-savjetovanja i psihoedukacije unaprjeđujemo psihičko zdravlje i kvalitetu života svojih čitatelja i korisnika, smanjujemo stigmatizaciju psihičkih smetnji te populariziramo psihologiju u društvu. U dosadašnjem smo radu primijetili da postoji manjak lako dostupne psihološke podrške te zato planiramo razvijati i širiti svoje djelovanje.

 

Udrugu vode (budući) psiholozi volonteri pod vodstvom profesorice i mentorice dr. sc. Nataše Jokić-Begić. Svojim entuzijazmom, optimizmom, znanjem i vještinama zajednički stvaramo pristupačno i sigurno okruženje za sve one koji osjećaju da im je potrebna podrška. Cilj nam je educirati i osnažiti javnost te joj povećati kompetencije za nošenje sa svakodnevnim izazovima, kako za vrijeme pandemije, tako i nakon nje.

 

Naše su glavne aktivnosti:

  1. Psihoedukacija – pišemo edukativne web članke i objave na društvenim mrežama, s korisnim i primjenjivim savjetima za održavanje psihičkog zdravlja. 
  2. E-savjetovanje – psihološko savjetovanje putem e-maila, mjesto na kojemu možete dobiti stručnu i personaliziranu psihološku podršku. Odgovor na svoj upit možete očekivati u roku od tri radna dana, a možete biti sigurni da će on biti višestruko provjeren te da će se vaša privatnost najstrože poštovati. 
  3. Organizacija javnih događanja, projekata i radionica u svrhu očuvanja psihičkog zdravlja.
  4. Popularizacija psihologije u društvu.

 

Uz podršku naše mentorice surađujemo s matičnim fakultetom, vanjskim suradnicima te udrugama i tvrtkama kojima smo zahvalni na dosadašnjoj suradnji. Vrijedne povratne informacije i inspiraciju dobivamo od svojih pratitelja, čitatelja i korisnika koji nas potiču da rastemo dalje kako bismo im bili što korisniji izvor informacija i podrške. Razvijamo se u različitim smjerovima, ali uvijek s istom misli vodiljom: stručno, pouzdano i pristupačno pružanje psihološke podrške. Uz to što pitamo kako ste, tu smo kako bismo došli zajedno do odgovora.