Istraživanje Kako smo? Život u Hrvatskoj u doba korone pokazuje kakvo je psihološko stanje građana Hrvatske te kako su se s pandemijom COVID-19 i potresom u Zagrebu nosile osobe svih generacija i u različitim životnim ulogama. Tim istraživačica s FFZG-a, neformalno nazvan Covidovih 13, podatke je prikupljao u dva vala: tijekom svibnja te u studenom i prosincu 2020. godine.

Cilj istraživanja bio je ispitati promjene u načinu života, u bliskim odnosima i u radu tijekom pandemije COVID-19, načine na koje su građani doživjeli te promjene, stupanj uznemirenosti različitim izvorima stresa u novonastaloj situaciji te posljedice doživljenog stresa po psihičko zdravlje. Kako smo? je najobuhvatnije dosad provedeno istraživanje ove vrste u našoj zemlji, s ukupno preko 8000 sudionika od školske do umirovljeničke dobi.

Platforma kako si? sudjelovala je u dijeljenju poziva na istraživanje, a zauzvrat smo svojim čitateljima ponudili serijal informativnih webinara o temama koje su se ispitivale u istraživanju. Ispunjavanje ankete moglo je sudionicima koristiti i da naprave inventar svojih osjećaja te da bolje razumiju kako su pandemijske i potresne okolnosti djelovale na njih.

Hvala vam na sudjelovanju! Istraživanje je završilo.

Rezultati prvog vala
Rezultati drugog vala

Ovdje možete pronaći sve webinare snimljene u sklopu istraživanja. Webinare vode članovi udruge kako si?, a u njima sudjeluju članice Covidovih 13, stručnjakinje za pojedina područja psihologije.