U današnjem svijetu u kojemu je stres gotovo pa svakodnevica, važno je naučiti prepoznati njegove rane znakove kako bismo ga mogli prevenirati. Prvi korak u tome svakako jesu edukacija o stresu i normalizacija doživljaja vezanih za stres. Zbog toga smo u suradnji s Lamaro digital d.o.o. osmislili projekt StressLyft. Projekt je financiran od strane Europske unije putem programa EIT Health.

Istraživanja pokazuju da 51% radnika iz zemalja Europske unije izjavljuje kako je stres uobičajen i čest na njihovom radnom mjestu. Stres narušava psihičko zdravlje te smanjuje zadovoljstvo životom i poslom, a doprinosi i povećanom izostajanju s posla uslijed psihičkih i tjelesnih simptoma koji se javljaju kod doživljavanja kroničnog stresa. Zbog toga su mnoge tvrtke voljne uložiti u psihičko zdravlje svojih zaposlenika jer su svjesni da su zaposlenici njihovi najvrjedniji resursi.

StressLyft je edukativni tečaj o stresu na radnom mjestu i vještinama nošenja sa stresom. Temeljen je na interaktivnom video sadržaju, koji tvrtke pružaju svojim zaposlenicima kako bi se u što većoj mjeri prevenirao stres vezan za posao. Tečaj će se sastojati od modula namijenjenog upraviteljima i modula namijenjenog radnicima. Glavne ​​teme koje će tečaj pokrivati su prevencija stresa na poslu, učinkovito nošenje sa stresom te zaštita i promicanje zdravlja.


Uskoro više informacija o projektu!