Dobrodošli na Psihošetnje, program u kojemu grad Zagreb i psihologija idu ruku pod ruku! Psihošetnje su mjesto za sve one željne upoznavanja novih ljudi, upoznavanja grada Zagreba i stjecanja novih vještina, a sve kroz šetnju na otvorenom! Više pročitajte u nastavku.

Borba protiv bolesti koja je obuhvatila cijeli svijet, kao i nekoliko većih potresa u posljednjih godinu dana, ostavili su značajan trag na osjećajima sigurnosti i kontrole svih nas. Druženje, kretanje, rad i druge važne sastavnice života iznenadno i neočekivano postale su nam ograničene, a potres nam je narušio i osjećaj sigurnosti u vlastitom domu. To je povećalo broj ljudi koji se osjećaju preplavljeno brigama i neizvjesnošću, ali i kod mnogih potaknulo ili pojačalo osjećaj usamljenosti.

Kako bismo tome doskočili, u suradnji s prof. psih. Anom Marijom Frajman osmislili smo program koji kombinira razgledavanja grada (pod vodstvom naše Ane Marije koja je također licencirani turistički vodič za grad Zagreb) i psihoedukativne sadržaje. Priče iz povijesno-kulturne baštine Zagreba i života pojedinih istaknutih ličnosti u povijesti grada te teškoće s kojima su se oni susretali koristimo kao inspiraciju za osnaživanjem za nošenje s današnjim teškoćama.

Svaki je susret tematska cjelina u kojoj se priče o Zagrebu i Zagrepčanima povezuju s temama relevantnim za prevladavanje usamljenosti. Priče se povezuju s osobnim i društvenim izazovima koje svakodnevno doživljavamo. Primjerice, na prvoj šetnji prolazimo neke od lokacija koje su stradale u Velikom zagrebačkom potresu 1880. i saznajemo s kojim su se preprekama tada susretali Zagrepčani, te razgovaramo o simptomima stresa i anksioznosti i kako se s njima nositi. Ideja je da vas opremimo jednostavnim alatima za nošenje s usamljenošću, kao i da vam pružimo mogućnost da upoznate nove ljude.

Cijena programa je 600 kuna (75 kuna po radionici) i može se platiti u jednoj ili dvije rate. Program uključuje osam šetnji gradom u trajanju od dva sata. Prvih sat vremena uključuje obilazak znamenitosti koje ilustriraju psihološke koncepte koje u drugom dijelu susreta detaljnije razrađujemo kroz vježbe na otvorenom pod vodstvom naših psihologa i apsolvenata psihologije. Na radionicama se bavimo temama kao što su:

Ako ste zainteresirani za sudjelovanje u Psihošetnjama, PRIJAVITE SE i pridružite nam se u šetnjama gradom i zajedničkom osnaživanju! Vidimo se!

Za sva pitanja možete nam se obratiti na [email protected]