Dobrodošli na Psihošetnje, program u kojem grad Zagreb i psihologija idu ruku pod ruku! Psihošetnje su mjesto za sve one željne upoznavanja novih ljudi, upoznavanja grada Zagreba i stjecanja novih vještina, a sve kroz šetnju na otvorenom! Više pročitajte u nastavku.

 

Borba protiv bolesti koja je obuhvatila cijeli svijet, kao i nekoliko većih potresa u posljednjih godinu dana, ostavili su značajan trag na osjećajima sigurnosti i kontrole svih nas. Druženje, kretanje, rad i druge važne sastavnice života iznenadno i neočekivano postale su nam ograničene, a potres nam je narušio i osjećaj sigurnosti u vlastitom domu. To je povećalo broj ljudi koji se osjećaju preplavljeno brigama i neizvjesnošću, ali i kod mnogih potaknulo ili pojačalo osjećaj usamljenosti.

 

Kako bismo doskočili navedenim problemima, u suradnji s prof. psih. Anom Marijom Frajman osmislili smo program koji kombinira razgledavanja grada (pod vodstvom naše Ane Marije koja je također licencirani turistički vodič za grad Zagreb) i psihoedukativne sadržaje. Priče iz povijesno-kulturne baštine Zagreba i života pojedinih istaknutih ličnosti u povijesti grada te teškoće s kojima su se oni susretali koristimo kao inspiraciju za osnaživanjem za nošenje s današnjim teškoćama.

 

Svaki susret zamišljen je kao tematska cjelina u kojoj se priče o Zagrebu i Zagrepčanima povezuju s temama relevantnim za prevladavanje usamljenosti. Priče o mjestima povezuju se s osobnim i društvenim izazovima koje svakodnevno doživljavamo. Primjerice, na prvoj šetnji prolazimo neke od lokacija koje su stradale u Velikom zagrebačkom potresu 1880. i saznajemo s kojim su se preprekama tada susretali Zagrepčani, te razgovaramo o simptomima stresa i anksioznosti i kako se s njima nositi. Ideja je da vas opremimo jednostavnim alatima za nošenje s usamljenošću, kao i da vam pružimo mogućnost upoznavanja novih ljudi. Cijena programa je 600 kuna (75 kuna po radionici) i može se platiti u jednoj ili dvije rate.

 

Program uključuje osam šetnji gradom u trajanju od dva sata. Prvih sat vremena uključuje obilazak znamenitosti koje ilustriraju psihološke koncepte koje u drugom dijelu susreta detaljnije razrađujemo kroz vježbe na otvorenom pod vodstvom naših apsolvenata psihologije. Na radionicama se bavimo temama kao što su:

 

PRIJAVI SE

Ako ste zainteresirani za sudjelovanje u Psihošetnjama, prijavite se i pridružite nam se u šetnjama gradom i zajedničkom osnaživanju! Vidimo se!

PRIJAVI SE

Za sve upite u vezi ovog programa možete nam se obratiti na [email protected].