Psihodijagnostički praktikum je serijal edukacija za psihologe u organizaciji udruge kako si? u kojem polaznici – stručnjaci za psihičko zdravlje – imaju prilike produbiti svoja psihodijagnostička znanja.

 

 

Rad s djecom, mladima i odraslima koji nam se javljaju zbog psihičkih teškoća je izazovan – u koronavremenima još je izazovniji. Ako ste psiholog i:

  • željeli biste produbiti svoja znanja psihodijagnostike,
  • željeli biste na vlastitim primjerima dobiti primjenjive savjete povezane s diferencijalnom dijagnostikom psihičkih smetnji i konceptualizacijom slučaja,
  • voljeli biste učiti od iskusnih kolega prvenstveno iz polja kliničke psihologije, ali i iz drugih grana primijenjene psihologije,

onda su edukacije Psihodijagnostičkog praktikuma upravo za vas. Svojim teoretskim, praktičnim i supervizijskim dijelom osvježit će stara znanja, ponuditi vam neka nova i dati konkretne smjernice za pomoć u svakodnevnom radu.

 

Naša prva tema tiče se najraširenije skupine poremećaja – anksioznih poremećaja. Anksioznost je pratilja života, a u ovako nemirnim razdobljima još je izraženija. Kako prepoznati radi li se o prolaznim i očekivanim reakcijama na životne situacije ili se radi o smetnjama koje se javljaju u okviru anksioznih poremećaja? U našem prvom Psihodijagnostičkom praktikumu fokus će biti stavljen na dijagnostiku različitih anksioznih poremećaja u adolescentnoj i odrasloj dobi. Edukacija će se odvijati 4.12.2021. od 9 do 16 sati putem Zooma, a držat će je prof. dr. sc. Nataša Jokić-Begić.

Psihodijagnostički praktikum će biti strukturiran u dva dijela:

  • Teorijski dio u kojem će biti opisane kliničke slike anksioznih poremećaja te suvremena shvaćanja njihove etiologije. Uz primjere diferencijalne dijagnostike, bit će ponuđen niz praktičnih savjeta za provođenje intervjua i primjene psihodijagnostičkih elemenata, uz poseban naglasak na adolescentnu problematiku. Trajanje: 1.5 sat.
  • Praktični dio zamišljen je kao supervizija psihodijagnostičkog procesa uz prikaze vaših slučajeva (6x). Više o ovom dijelu edukacije javit ćemo prijavljenim polaznicima putem e-pošte. Trajanje: 2 x 2 sata.

 

Prijaviti se možete na linku.
Broj polaznika je ograničen.

 

Cijena edukacije iznosi 800,00 kn + PDV. Cijena uključuje:
  • 6.5 sati edukacije: 1.5 sat teorijskog te 4 sata praktičnog dijela;
  • Bodove za Hrvatsku psihološku komoru;
  • Potvrdu o sudjelovanju.

 

Za sva pitanja možete nam se obratiti na .